Black Friday
Aanbiedingen

Wat is Black Friday?

De term Black Friday (zwarte vrijdag) is in 1965 ontstaan in de Verenigde Staten. Black Friday vindt altijd plaats op de laatste vrijdag van november, de dag na Thanksgiving Day. Thanksgiving Day is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en ook in Canada.

Op deze bijzondere vrijdag in november shop je zeer voordelig omdat dan bijna alle webshops en winkels grote kortingen geven op hun producten en diensten. Kortingen kunnen oplopen tot wel 60-70%. Iedere winkel of webshop heeft natuurlijk zo zijn eigen acties en kortingen.

Black Friday is de beste dag om Kerst- of Sinterklaasaankopen te doen. Winkeliers en webshops proberen zoveel mogelijk klanten te verleiden met aantrekkelijke acties en kortingen. Je moet sterk in je schoenen staan om deze verleidingen te weerstaan. En waarom zou je ook?

Black FridayBlack Friday is in de Verenigde Staten ontstaan in 1965 en sinds 2015 wordt deze sales dag ook in Nederland steeds populairder.

Black Friday in Nederland

In Nederland is Black Friday pas goed van de grond gekomen vanaf 2015. Voor 2015 hadden nog maar weinig Nederlanders van Black Friday gehoord. In 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022 deden al zoveel retailers mee dat je het bijna niet gemist kunt hebben. De verwachting is dat in 2023 deze koopjesdag in Nederland nog populairder gaat worden. Dit is natuurlijk alleen maar gunstig voor koopjesjagers.

Black Friday wordt in Nederland ieder jaar populairder en gelukkig doen steeds meer webshops en winkeliers mee aan deze ultieme sales-dag.

Rotterdam deed in 2017 als eerste stad van Nederland mee aan Black Friday. Het goede nieuws was dat in Rotterdam bijna alle winkeliers maar ook de horeca en hotels deelnamen. Ook in andere steden in Nederland werd volop aandacht besteed aan Black Friday.

Black Friday in de Verenigde Staten

Net zoals in Nederland doen in Amerika ook veel fysieke winkels mee aan deze ultieme shopdag. De Amerikanen hebben op Black Friday veel tijd om te winkelen omdat de meeste werknemers dan een vrije dag hebben. De winkels gaan vaak al midden in de nacht open en dan staan er al rijen dik mensen voor de deuren.

Er zijn zelfs winkeliers die de deuren de dag ervoor (Gray Thursday) al open gooien. In de winkels wordt bijna letterlijk gevochten om de producten want op = op natuurlijk. Dit soort taferelen zien we in Nederland gelukkig 'nog' niet.

Waar komt de naam black Firday vandaan?

In Amerika is Black Friday de belangrijkste dag voor winkeliers. Op deze dag wordt vaak de grootste omzet van het jaar gemaakt. Hier komt ook de naam Black Friday ook vandaan omdat de winkeliers op deze dag voor het eerst van het jaar in het zwart komen te staan. In een Amerikaanse boekhouding betekent dat als cijfers in het zwart staan dat er winst wordt gemaakt.

In Nederland wordt Black Friday voor veel winkels ook steeds belangrijker. Gelukkig maken de Nederlandse retailers vaak al eerder winst en hoeven ze niet tot wachten tot de laatste vrijdag van november.

De Beste Black Friday webshops

Hieronder tref je een overzicht met de webshops met de beste Black Friday aanbiedingen en de hoogste korting. Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

Black Friday Bol.com
De Grote Speelgoedwinkel Aanbieding Black Friday
Black Friday CoolBlue
Black Friday Bol.com
Black Friday Media Markt
Black Friday Hunkemöller
Black Friday Media Markt
Black Friday BCC
Black Friday Expert
Black Friday Camera.nu