Black Friday
Aanbiedingen

Veelgestelde vragen over Black Friday 2023

Hieronder tref je een overzicht met de veelgestelde vragen over Black Friday.

Wanneer begint Black Friday in 2023?

In 2023 vindt Black Friday plaats op vrijdag 24 november. Bij de meeste webshops en winkels zijn de aanbiedingen al veel eerder geldig en lopen vaak door t/m maandag 27 november 2023 (Cyber Monday). Een aantal webshops zoals de Mediamarkt, Coolblue en Bol.com beginnen vaak al veel eerder met de Black Friday acties. Zij starten al één week van te voren zodat je nog meer tijd hebt om je aankopen te doen. Je koopt in deze periode de mooiste cadeaus voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Black Friday AanbiedingenTijdens Black Friday koop je voordelig kerstcadeaus.


Wat is Black Friday?

Black Friday is een feestdag voor koopjesjagers. Op deze vrijdag geven de meeste webshops en fysieke winkels grote kortingen op hun producten en diensten die wel kunnen oplopen tot 50-70%. Black Friday is in 1965 ontstaan in Amerika en pas vanaf 2015 in Nederland goed van de grond gekomen. Lees verder

Doen alle webshops mee aan deze sales-dag?

Nee, nog niet alle webshops doen mee maar wel steeds meer. In Nederland is Black Friday in een paar jaar tijd enorm populair geworden. Bekijk het overzicht van de deelnemende webshops.

Duurt Black Friday maar één dag?

Dat hangt helemaal af van de winkel of webshop. Black Friday start meestal wel op de vrijdag maar de meeste webshops laten de actieperiode doorlopen t/m zondag of zelfs maandag. Consumenten hebben dan meer tijd om te kopen. Op maandag is het Cyber Monday. Wat we de laatste jaren zien is dat er ook een aantal grote webshops al een week eerder beginnen met de speciale Black Friday sales.

Hoeveel korting krijg je tijdens Black Friday?

Dit is heel verschillend. Iedere webshop heeft zo zijn eigen aanbiedingen. Het is wel zo dat tijdens deze dag de webshops vaak extra uitpakken en sommige geven echt hoge kortingen oplopend tot wel 50-70%. Het is dus een unieke kans om op deze dag voordelig te shoppen voor Sinterklaas en/of Kerst.

Korting tijdens Black FridayTijdens Black Friday kan jouw korting oplopen tot wel 70%


Wat doe ik als mijn product is uitverkocht tijdens Black Friday?

Meestal is het tijdens de Black Friday actieperiode: op = op! Webshops hebben vaak speciale afspraken met fabrikanten voor Black Friday voor slechts een beperkt aantal producten. Het is daarom slim om tijdens Black Friday vroeg te kijken op de webshop van jouw keuze om te voorkomen dat het product is uitverkocht. Als het product is uitverkocht heb je meestal pech gehad.


Welke producten kun je allemaal voordelig kopen op deze vrijdag?

Het is eigenlijk te veel om op te noemen want er doen steeds meer verschillende webshops en winkels mee. Denk bijvoorbeeld aan: TV's, camera's, speelgoed, computers, games, speakers (Sonos) maar ook witgoed zoals koelkasten en wasmachines. Naast elektronica koop je ook voordelig kleding, schoenen of boek je zeer voordelig een vakantie. Bijna alles is op deze dag voordelig te koop.

Wat is Cyber Monday?

Op Cyber Monday shop je vooral online voordelig. De aanbiedingen op deze maandag zijn dus alleen online te bestellen. De gewone winkels doen meestal op Cyber Monday niet mee. Cyber Monday vindt plaats op de maandag direct na Black Friday. Dus heb je op Black Friday toch niet kunnen slagen dan heb je op Cyber Monday een tweede kans om toch jouw aankopen te doen met natuurlijk een grote korting.


Verhogen shops en winkels de prijzen voorafgaand aan Black Friday?

Natuurlijk is het fijn als je tijdens Black Friday echte korting krijgt want je wilt uiteraard geen nepkorting. Onze ervaring is dat het meestal om echte kortingen gaat maar het is altijd verstandig om het te onderzoeken. Bedenk van te voren wat je tijdens Black Friday wilt kopen. Kijk dan van te voren wat de producten en/of diensten kosten bij verschillende webshops zodat je een aardig beeld hebt van de prijzen. Sla dan je slag tijdens Black Friday. Er kunnen ook prijsverschillen zitten tussen de verschillende webshops, dus onderzoek is altijd een aanrader.


Gaat deze website alleen over Black Friday?

Deze website informeert je over de beste Black Friday en Cyber Monday acties. Veel webshops beginnen met de acties al voor Black Friday en lopen ook langer door. Uiteraard houden we dat ook bij op deze site.

Is zwarte zaterdag net zoiets als Black Friday (zwarte vrijdag)?

Zwarte zaterdag is iets heel anders dan Black Friday. Op zwarte zaterdag is het extreem druk op de buitenlandse wegen als gevolg van het vakantieverkeer.


Hebben de grote webshops ook Black Friday aanbiedingen?

Bijna alle webshops hebben in de laatste week van november Black Friday acties. De grote webshops zoals Coolblue, BCC, Amazon.nl, Bol.com en de MediaMarkt doen zeker mee en beginnen vaak al een week eerder met de Black Friday Sales zodat je tijd genoeg hebt om te shoppen.De Beste Black Friday webshops

Hieronder tref je een overzicht met de webshops met de beste Black Friday aanbiedingen en de hoogste korting. Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

Black Friday Bol.com
De Grote Speelgoedwinkel Aanbieding Black Friday
Black Friday CoolBlue
Black Friday Bol.com
Black Friday Media Markt
Black Friday Hunkemöller
Black Friday Media Markt
Black Friday BCC
Black Friday Expert
Black Friday Camera.nu