Veelgestelde vragen over Black Friday 2019

Wanneer is het Black Friday in 2019?

In 2019 vindt Black Friday plaats op vrijdag 29 november. Bij de meeste webshops en winkels zijn de aanbiedingen geldig t/m zondag 1 december vaak zelfs t/m maandag 2 decmeber (Cyber Monday). In 2018 begonnen veel webshops al een week eerder met de Black Friday aanbiedingen.

Wat is Black Friday?

Het is een feestdag voor koopjesjagers want op deze dag geven een behoorlijk aantal webshops en gewone fysieke winkels grote kortingen op hun producten die wel kunnen oplopen tot 50-70%. Deze leuke salesdag in 1965 onstaan in Amerika en pas vanaf 2015 in Nederland van de grond gekomen. Lees verder

Doen alle webshops mee aan deze sales-dag?

Nee, nog niet alle webshops maar wel steeds meer. In Nederland is Black Friday in een paar jaar tijd enorm populair geworden. Bekijk het overzicht van de deelnemende webshops.

Duurt Black Friday maar één dag?

Dat hangt helemaal af van de winkel. Het start wel meestal op de vrijdag maar de meeste webshops laten de sales doorlopen t/m zondag. Consumenten hebben dan meer tijd om te kopen. Er zijn ook webshops die de actieperiode laten doorlopen t/m maandag 2 december. Op maandag is het namelijk Cyber Monday.

Hoeveel korting krijg je tijdens Black Friday?

Dit is heel verschillend. Iedere webshop heeft zo zijn eigen aanbiedingen. Het is wel zo dat tijdens deze dag de webshops vaak extra uitpakken en somminge geven echt hoge kortingen oplopend tot wel 50-70%. Het is dus een unieke kans om op deze dag voordelig te shoppen voor Sinterklaas en/of Kerst.

Welke produkten kun je allemaal voordelig kopen op deze vrijdag?

Het is eigenlijk te veel om op te noemen want er doen steeds meer verschillende webshops mee. Denk bijvoorbeeld aan electronica zoals TV's, camera's, computers, speakers (Sonos) maar ook witgoed zoals koelkasten, wasmachines etc. Naast elektronica koop je ook voordelig kleding, schoenen of boek je een vakantie. Bijna alles is op deze dag voordelig te koop.

Wat is Cyber Monday?

Op Cyber Monday shop je voordelig online. Cyber Monday vindt plaats op de maandag direct na Black Friday. De aanbiedingen op deze maandag zijn alleen online te bestellen. Dus heb je op Black Friday toch niet kunnen slagen dan heb je op Cyber Monday een tweede kans om toch jouw aankopen te doen met natuurlijk een grote korting.

Gaat deze website alleen over Black Friday?

Deze website informeert je over de beste Black Friday en Cyber Monday acties. Veel webshops beginnen met de acties al voor Black Friday en lopen ook langer door. Uiteraard houden we dat ook bij op deze site.

De Beste Black Friday webshops

Black Friday Media Markt
Black Friday Bol.com
Black Friday CoolBlue
Black Friday Media Markt
Black Friday BCC
Black Friday Philips
Black Friday Wehkamp
Black Friday Amac
Black Friday Microsoft
Black Friday ICI Paris
Black Friday Superdry
Black Friday Camera.nu
Black Friday Hunkemöller